Nybyggnation

En nybyggnation av ett hus har vi gjort på grund av att vi aldrig hittade vårt drömhus när vi sprang runt på visningar. Sedan är det ju såhär att i Värmdö så blir det budgivning på i stort sett alla objekt som är till salu och därför kan det faktiskt bli billigare med nyproduktion än att köpa något gammalt hus som behöver renoveras. Så nu ska du fråga dig själv om du ska satsa på att köpa ett gammalt hus eller om det är ett nytt du ska bygga, det finns för och nackdelar som:

– Huset är ditt och ingen annan har bott i det

– Det finns inga onödiga väggar eller rum, du ritar helt enkelt huset som du vill ha det

– Du får precis den stilen på huset som du vill ha, kanske en modernt hus med stora glaspartier?

– Innan man tillåter nybyggnation måste man gå igenom en ansökningsprocess hos kommunen, vilket kan ta lite tid. Men sedan är det bara att börja bygga!

-Nackdelen är ju att det kostar lite mer pengar, men det är också en investering för framtiden.

Alltså bygga nytt hus har både för och nackdelar, det är upp till dig som ska bygga ditt drömhus att se till vilka parametrar som du sätter högst vikt vid! Sedan kanske du tycker det är roligt med renoveringar och ser det som en hobby? Ja, i så fall så ska du leta efter ett äldre hus eller torp att göra i ordning. Glöm inte att det är en stor investering och du kommer sannolikt behöva låna pengar för att genomföra dina planer. men vad gör man inte för drömhuset?

När du väl har bestämt dig för om du ska bygga nytt eller köpa något gammalt, då är det bara att börja jaga hus eller en tomt att bygga på!