Bra ventilation är a och o

När vädret blir varmare blir god ventilation ännu viktigare i hemmet. Oavsett om det är för att hålla luftburna föroreningar borta eller helt enkelt lindra täthet är det viktigt att se till att luftcirkulationen är tillräcklig för att bevara familjens hälsa och säkerhet. Även om vissa hus har väl utformade inbyggda system som upprätthåller ett korrekt luftflöde, behöver de flesta hem lite extra hjälp från externa källor för att hålla sig ordentligt ventilerade. Med det här blogginlägget tar vi upp varför ventilation är så viktig och går sedan igenom några av de bästa metoderna för att förbättra den i ditt hem – oavsett om det innebär att investera i nya kanaler eller helt enkelt öppna fönstren oftare. Läs vidare för att lära dig mer!

Ventilation är helt enkelt processen att ersätta förbrukad inomhusluft med frisk utomhusluft. Detta utbyte är viktigt för att avlägsna föroreningar och hjälpa till att kontrollera luftfuktigheten, som kan orsaka allt från mögeltillväxt till hälsoproblem i andningsorganen. Otillräcklig ventilation kan också leda till minskad energieffektivitet i hemmet – när fukt byggs upp blir huset sämre isolerat och kräver mer energi för att värma eller.

Det mest grundläggande sättet att förbättra ventilationen i ett hem är naturligtvis att inte täppa till några ventiler. Om du renoverar din lägenhet så ändra ingenting i ventilationen utan att först kolla så att det är okej. Om du behöver göra ändringar kan du anlita en yrkesman för att få hjälp.

Dessutom finns det några mer specifika metoder för att förbättra ventilationen i hemmet:

1. Installera en frånluftsfläkt – Detta är ett utmärkt sätt att minska luftfuktigheten och avlägsna gammal luft från huset. Det finns flera olika typer av fläktar tillgängliga, så se till att skaffa en som är bra för dina behov. Jag kommer att fortsätta skriva om detta med ventilation i nästa inlägg, mvh K.A i Lund